
Op het gebied van eten en drinken kenden we in Drenthe diverse eigenaardigheden. Soep werd hier vroeger bijv. gegeten na de hoofdmaaltijd, die uit aardappelen, vlees (of spek) en groente bestond. Als soepvlees werd schapenvlees gebruikt. Toen de aardappel hier omstreeks 1850 als volksvoedsel op tafel kwam, was dit een hele verandering in het `potko...
Gevonden op
https://www.geheugenvandrenthe.nl/#encyclopedie-drenthe

Op het gebied van eten en drinken kenden we in Drenthe diverse eigenaardigheden. Soep werd hier vroeger bijv. gegeten na de hoofdmaaltijd, die uit aardappelen, vlees (of spek) en groente bestond. Als soepvlees werd schapenvlees gebruikt. Toen de aardappel hier omstreeks 1850 als volksvoedsel op tafel kwam, was dit een hele verandering in het `potko...
Gevonden op
https://www.geheugenvandrenthe.nl/#encyclopedie-drenthe
Geen exacte overeenkomst gevonden.